luni, 30 martie 2009

Bani pentru drumuri si la Comana?

Dezbaterile in Parlament pe tema proiectului bugetului de stat i-au mobilizat pe parlamentarii brasoveni, acestia formuland in ultimele zile amendamente privind suplimentarea finantarii unor capitole de investitii cu fondurile necesare realizarii unor lucrari in judetul Brasov.

Amendamentele vizeaza asigurarea sumelor necesare unor investitii in infrastructura, in domeniul Educatiei, Sanatatii si al construirii de noi unitati locative.
Senatorul PSD Titus Corlatean, sustinut de colegii sai, deputatii Constantin Nita si Gabriel Tita, a formulat un amendament pe adresa Ministerului Transporturilor, solicitand suplimentarea Capitolului "Constructii drumuri" cu circa 17.500 mii lei pentru realizarea ocolitoarei mari a municipiului Sacele.
Gabriel Tita a solicitat si el majorarea bugetului Educatiei cu fondurile necesare reabilitarii unei gradinite si a unei scoli din judet, ambele avand sediile degradate si conditii precare de studiu.
In tabara PD-L Brasov, deputatii si senatorii au facut un amendament privind alocarea, suplimentar, la bugetul Ministerului Educatiei a 11 miliarde de lei vechi pentru modernizarea si reabilitarea unor unitati de invatamant din Brasov.

Liberalii, in topul amendamentelor
Parlamentarii liberali brasoveni au vizat prin amendamentele la bugetul de stat dezvoltarea comunitatilor locale din judetul Brasov, deputatii Mihai Dontu si Gheorghe Gabor depunand, la sfarsitul saptamanii trecute, un material in acest sens.
La Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National a fost propusa alocarea a 500.000 lei pentru continuarea lucarilor de constructie la Biserica Ortodoxa din Rupea.
Catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii au fost formulate amendamente privind asigurarea a 8 milioane de lei pentru proiectul de investitii privind reabilitarea DJ 104 (traseul Sercaia-Hoghiz) si alocarea a 7 milioane de lei pentru realizarea ocolitoarei municipiului Codlea.
Pe de alta parte, de la bugetul aceluiasi minister au fost solicitate 1,8 milioane de lei pentru alimentarea cu apa a comunei Bunesti, a 15 milioane de lei pentru investitii similare la Arini si Maierus, a 2,2 milioane de lei pentru canalizarea din Apata, a un milion de lei pentru aductiunea de apa de la Vladeni si a 3,2 milioane de lei pentru construirea unei retele de canalizare si a unei statii de epurare in satele Grid si Parau.
Din sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2009, cei doi deputati PNL au cerut alocarea a 1,2 milioane de lei din suma prevazuta pentru Brasov pentru finantarea obiectivului "Sediu nou Primarie" in comuna Feldioara.
In amendamentele formulate pe adresa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintelor sunt solicitate 2,5 milioane de lei pentru alimentarea cu apa si canalizare in comuna Jibert si pentru lucrari similare in comunele Homorod (500.000 de lei), Augustin (2 milioane de lei) si Crizbav (2 milioane de lei). Pentru reparatii la drumuri amendamentele au vizat alocarea a cate 500.000 de lei pentru comunele Hoghiz, Racos, Comana, Soars, Cincu si Ormenis.
De la Ministerul Administratiei si Internelor sunt asteptate 1,2 milioane de lei pentru proiectul de reabilitare termica a locuintelor colective din orasul Rupea si 5 milioane de lei pentru acelasi tip de investitii la Codlea.
La capitolul invatamant, Ministerului Educatiei i s-a propus suplimentarea finantarilor cu 1,15 milioane de lei pentru cumpararea imobilelor scolilor din Cata, a 3,8 milioane de lei pentru construirea sediului scolii din Apata si a 500.000 de lei pentru reabilitarea scolii si gradinitei din Ungra.

Niciun comentariu:

Comăna de Jos din satelit.


Spectacol Comana de Jos 2 ianuarie 2011

Ansamblul folcloric Lunca Oltului din Comana de Jos.

Spectacol Comana 2 ian2010 467

Vezi mai multe video din cultura